Seznam rančev

Aljaž Jovan

Telefon: +386 41 402915

E-mail: spela.aljaz@gmail.com

Pasme: Ameriški paint konj, Ameriški quarter konj

Opis:

JAŠ QUARTER HORSES je osnovan s strani Špele in Aljaža Jovan z željo vzreje vrhunskih konj pasme AQH, namenjenih predvsem reiningu. Pri nas je vedno na voljo več mladih perspektivnih konj, od žrebičkov do mladih konj v treningu. Na tem področju sodelujemo z našim najuspešnejšim tekmovalcem in trenerjem Galom Grahljom. Poleg tega je pri nas možna tudi nastanitev konj z uporabo travnatih in peščenih izpustov ter zunanje maneže.

Anton Filipič

Telefon: +386 41 723344

E-mail: vrtnarstvo.filipic@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

Naš ranč se nahaja na obronkih Ljubljanskega barja, v naselju Podplešivica. Ukvarjamo se z rejo Ameriških quarter konj, nudimo tudi bokse za oskrbo konj, ter terensko jahanje. Imamo tudi manežo, za učenje mladih konj.

Blaž Golc

Telefon: +386 41 684008

E-mail: blaz.golc@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Neda Starman

Telefon: +386 31 323596

E-mail: neda.starman@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

Na našem Golden ranchu smo že od leta 2001 predani tej prečudoviti pasmi - Quarter horse. Smo rejci, tekmovalci in poskušamo preko naših klinik, mednarodnih horsemanship kampov in taborov s trenerji iz ZDA, Nemčije, Kanade, Avstrije promovirati to vsestransko pasmo. Delamo po metodi "Horsemanshipa", ker menimo, da je to edini pravi pristop do dela s konji, saj je komunikacija osnova, ki bo prinesla harmonijo v odnosu konj/jahač… Samo tako lahko jahanje, rekreativno ali tudi tekmovalno, postane pravi užitek za oba.

Janez Kastelic

Telefon: +386 41 513829

E-mail: jkpainthorses@gmail.com

Pasme: Ameriški paint konj

Opis:

JK Horses je ime, ki predstavlja kvalitetno vzrejo ameriških paint in quarter konj. S konji se ukvarjamo že več kot 20 let in naše delo je v celoti posvečeno načrtni vzreji obeh pasem. Velik poudarek dajemo vzgoji in razvoju potomcev naših plemenskih kobil, katere izhajajo iz preverjenih krvnih linij. Na posestvu imamo ves čas večje število konj, ki jih lahko pobližje spoznate. Naše izkušnje ter pridobljeno znanje z veseljem delimo z vsemi, ki se z vprašanji obrnejo na nas, pa naj gre za vzrejo, vzgojo, ujahovanje, nakup konja ali opreme ali zgolj za urejanje rodovniške dokumentacije. Na JK Horses ste vedno dobrodošli.

Alan Leban

Telefon: +386 41 749929; +386 41 241 590

E-mail: kmetijanahribu@yahoo.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

V Vipavski dolini, vzdolž reke Vipave in jezera Vogršček, med nasadi breskev in vinskih trt leži z gozdičkom obdana vas Prvačina, kjer blizu starega vaškega jedra stoji kmetija "Na hribu". Poleg drugih domačih živalih (psi, mačke, kokoši, race, prašiči,…) imamo na kmetiji konje pasme Quarter Horse. Njihova plemenitost in miren značaj sta odlični karakteristiki za spoznavanje teh živali ter njihovih navad. Kot tak, je Quarter Horse izjemno primeren za izvajanje terapevtskega jahanja, šole jahanja ali različnih rekreativnih aktivnosti. Poleg rekreativnega jahanja redno se udeležujemo western tekem v Sloveniji in tujini. Kmetija "Na hribu" vam nudi učenje western jahanja za začetnike ter tiste, ki osnove že poznajo in imajo željo to znanje nadgraditi. Tečaji so primerni tako za skupine (vrtci, šole, srednje šole,…), kot tudi za osebe in otroke s posebnimi potrebami. Zaradi blagega primorskega podnebja, ki omogoča bivanje zunaj v vseh letnih časih, posameznikom, željnim avantur, ponujamo eno- ali večdnevno ježo in druženje na terenu. Na kmetiji imamo pridobljen veljaven ekološki certifikat in se poleg reje konj ukvarjamo še s pridelavo žit (pšenica, pira, enozrnica, tritikala, ajda, ječmen, oves), imamo mlin na kamen s katerim pridobimo polnozrnato moko. Zraven naših konj se na pašnikah pase še govedo iz katerega pridelamo prvoklasno ekološko teletino in govedino. Da bi celotna prehrambena veriga bila sklenjena, za vse svoje živali sami pridelamo seno, senažo in deteljo, ter isto tudi ponujamo za prodajo.

Franc Košir

Telefon: +386 41 559617

E-mail: kocjanov.hlev@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

Kocjanov hlev se nahaja slabe 3 km iz centra Kamnika, v naselju Godič. Ukvarjamo se z rejo quarter horse konjev, večjega in močnejšega okvirja. Konji so primerni tako za rekreacijo, kot šport,imajo dober pedigre in odlične rejske ocene .Poleg vzreje se ukvajamo tudi z šolanjem in treningi konjev in jahačev od osnov western jahanja, pa do tekmovalnega nivoja. Z našimi konji mladi jahači tudi tekmujejo na western tekmah, v disciplinah horsemanship, trail, ranch riding in reining L. Lokacija Kocjanovega hleva omogoča trekinge s konji po lepih in razgibanih terenih, eno najlepših potepanj na konjevem hrbtu pa je jahanje po Veliki planini. Poleg jahanja, pa vas z našimi quarterji tudi popeljemo s kočijo...Nudimo tudi popolno oskrbo za konje in trenutno oskrbujemo okoli 20 konj, večinoma western pasm(qh, paint in appalosa).

Slavko Hrženjak

Telefon: +386 40 760199

E-mail: info@ranchmarina.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

Izjemno spoštovanje do Kočevskega, njegove zgodovine ter neizmerna ljubezen do svoje družine in živali je pripeljalo Slavka Hrženjaka do izgradnje Ranch Marina (poimenovan po njegovi hčerki), ki je bil ustanovljen leta 2000. Na ranchu najdete konje pasme Ameriški quarter konj ter Paint konj, s katerimi delimo svoje življenje. Na ranču vam nudimo, da del svoje poti delite z nami. Izkusite lahko jahanje ameriških konj ali vožnjo s kočijo po poteh skozi gozdove in ravnice, odkrivanje ruševin srednjeveških naselij in pokopališč ter se pustite odpeljati v oddaljene kraje te čudovite pokrajine s pogledom na gore in doline. Drznite se čutiti naravo. Obiščite nas in vse naše živali na ranču!

Matej Rudolf

Telefon: +386 31 567281

E-mail: matej.rudolf22@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

V kraju Palčje ob Pivških presihajočih jezerih obratuje Posestvo Rudolf, ki nudi oskrbo konj, uporabo peščene maneže in veliko možnosti terenskega jahanja po slikoviti, razgibani pokrajini. Oskrba je mogoča ali v notranjih boksih ali v odprtih hlevih (lauf štalah), primerno je tudi za konje v penzionu. Urejeni so tudi skupni prostori, sedlarna, prostor za čiščenje in pranje konj. Vodja posestva Matej Rudolf je tudi sam navdušen western jahač, ki je pričel z jahanjem na Quarter konjih, sedaj ima na posestvu še prvo Quarter horse kobilo, ki je pri 22 letih sedaj upokojena. Trenutno pa tekmuje s Quarter horse- lipicanec kastratom, zato so na posestvu na razpolago tudi ovire, oprema za western trening.

Ranč Boldin - Eva Prašnikar

Telefon: +386 30 386384

E-mail: ranch.boldin@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj, Ameriški paint konj

Opis:

Na Ranchu Boldin se zavedamo kako izjemna in neponovljiva je lahko izkušnja druženja s konji. Naša skrb je strankam nuditi čisto, prijazno in sproščeno okolje v družbi konj, hkrati pa zagotoviti široko paleto znanj in izkušenj s področja westerna, oskrbe konj in tekmovanj, tako na državnem kot tudi evropskem nivoju. Ker so naše ambicije vedno večje, redno sodelujemo in se izobražujemo s slovenskimi kot tudi tujimi trenerji. Izhajamo namreč iz prepričanja, da se učenje nikoli ne konča, saj nas konji vsakodnevno postavljajo pred nove izzive.

Jure Ponikvar

Telefon: +386 31 318 881

E-mail: rancbloke@siol.net

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

Ranč Bloke se ukvarja z vzrejo, vzgojo,ujahavanjem in treniranjem konj ter poučevanjem jahačev pod vodstvom Jureta Ponikvarja inštruktorja Western jahanja.

QuarterHorse ranch Godec

Telefon: +386 31 792446

E-mail: ranch.godec@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

Na ranchu Godec so ukvarjamo z rejo pasme quarter horse. Smo aktivni člani združenja SIQHA, tako na rejskem kot tekmovalnem področju. Imamo rejske ocenjene konje. Tudi na tekmovanjih dosegamo dobre rezultate.

Ranč Ložar

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

Ranč Ložar - Domžale - Zavezani Quarter horse konjem - Western jahanje: reining, trail, horsemanship, ranch riding, ... Obiščite nas ter se sprostite ob druženju z našimi konji. Na voljo pokrita in osvetljena maneža ....

Zobavnik Zdene in Matic

Telefon: +386 41 648484

E-mail: ranchpik@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj, Appaloosa konj, Ameriški paint konj

Opis:

Ranch Pik se nahaja v idilični vasici Žiče pri Radomljah. Že od leta 2002 nas na našem ranchu spremljajo konji ameriških pasem. Pričeli smo z rejo pasme appaloosa v zadnjih letih pa smo se preusmeri bolj na pasmo ameriški quarter in ameriški paint horse. Na našem ranchu je tudi sedež KK Pik-a, katerega namen je druženje ljubiteljev konj in rekreativnega jahanja. Trenutno sta v našem hlevu dve kobili in en žrebec pasme quarter in dva žrebca pasme paint. V naši neposredni okolici je zelo veliko lepih terenskih poti, ki privabijo veliko rekreativnih jahačev. Na ranchu imamo dve zunanji jahališči, kjer nudimo pomoč pri učenju jahačem in njihovim konjem. Še posebej smo ponosni na naše mlade jahače tako rekreativce kot tiste, ki se udeležujejo western tekmovanj.

Jure Struna

Telefon: +386 41 278459

E-mail: ranc.prebil@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

Ranč Prebil se nahaja v vasi Temenica, nedaleč stran od Ivančne Gorice 30 km vzhodno od Ljubljane Na ranču vzrejamo konje pasme quarter horse, poučujemo western in angleško jahanje, tekmujemo v različnih western kategorijah, nudimo nastanitev konj, Vsako leto organiziramo tekmo v western jahanju za točke državnega prvenstva pod okriljem SIQHA.

Alenka in Tomaž Volk

Telefon: +386 31 773474

E-mail: info@jahalnepocitnice.si

Pasme: Appaloosa konj

Opis:

Na ekološki kmetiji Volk se ukvarjamo z rejo konj pasme appaloosa in konjeniškim turizmom. Razlog, da je na našo kmetijo prišla Alta Speedy Bar, naša prva appaloosa plemenska kobila, je bila potreba po srednje visokem, mirnem, neplašljivem in zanesljivem terenskem konju. Po desetletju premišljenega dela v reji, skrbne izbire prave kombinacije žrebcev in kobil smo ponosni, da tudi sami vzrejamo mirne, učljive in konstrukcijsko skladne konje, ki so novim lastnikom v veselje. V zadnjem času odpiramo kmetijo tudi obiskovalcem, predvsem lastnikom konj, ki želijo na dopust s svojim konjem. Pri nas dobijo udobno namestitev za konja,vso podporo pri izbiri jahalnih izletov v naših čudovitih krajih in možnost edinstvene izkušnje spanja na senu.

Smrčkov brlog

Telefon: +386 41 859890

E-mail: smrckov.brlog@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj, Ameriški paint konj

Opis:

Na domačiji Smrčkov brlog spodbujamo razvoj konjeništva kot terapevtske, športno-rekreativne in tekmovalne dejavnosti. S pomočjo in sodelovanjem konja spodbujamo človekov celostni razvoj in uspešno pomagamo pri premagovanju učnih težav in primanjkljajev, z učenjem jahalnih veščin ponujamo možnost dinamičnega preživljanja prostega časa ter redno uspešno sodelujemo na uradnih westren tekmovanjih, kjer najvišje rezultate beležimo s predstavnikom quarter konj, na rejsko pot pa se podajamo s kobilo pasme ameriški paint horse. Naši konji in jahači se redno udeležujejo tudi tekem vodenega jahanja za otroke, konjenic, predstavitev in družabnih dogodkov, z namenom predstavljanja konjeništva in western jahanja pa v Smrčkovem brlogu organiziramo različne tečaje konjeništva, poni vrtec, rojstnodnevne zabave, team building, tabore in počitniške delavnice, izobraževanja in usposabljanja, terapije s pomočjo živali, tehnične, naravoslovne dneve, družinske jahalne dneve...

GK Ranch

Telefon: +386 31 537145

E-mail: klauzar.st@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

Ukvarjamo se z rejo ameriških quarter konjev.

Vašcer Quarter Horses & AQHA Professional Horseman Marko Vašcer

Telefon: +386 41 857401

E-mail: info@vascerquarterhorses.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

Že 20 let se trudimo vzrejati odlične ameriške quarter konje ter biti zanesljiv in zaupanja vreden vir znanja in informacij iz western področja. V naši ponudbi imamo plemenskega žrebca, konje naprodaj, delavnice & seminarje, učenje konj & izobraževanje jahačev ter pomoč in posredovanje pri AQHA, APHA & ApHC papirologiji. Ponosni smo, da smo člani AQHA, DQHA, APHA ter ApHC in kot takim je za nas najpomembnejša skrb za dobrobit živali in poslovanje v skladu z etičnim kodeksom.

Boštjan Urbančič

Telefon: +386 40 608969

E-mail: burbancic@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

Ranč pod Rogom se nahaja ob vznožju Kočevskega gozda, 4 km od Dolenjskih Toplic. Nudimo vam oskrbo konj.

Quarter and Paint HORSES M&M

Telefon: +386 41 903112

E-mail: mateja80vesel@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj, Ameriški paint konj

Opis:

Quarter and Paint horses M&M je plod družinskega dela Mateje in Mateja, ter njunih dveh sinov Jaka in Marka. Konji so v družini že od nekdaj, leta 2012 pa je rejo v celoti preoblikovala v vzrejo AQH in APHA konj. Navdušenje nad disciplino reining je M&M privedlo do potrebe po vrhunskih kobilah, ki omogočajo kvalitetno vzrejo. Njihova čreda raste iz leta v leto. V skrbi za najboljše potomce se trudijo tudi z izbiro žrebcev za svoje kobile. Vsako leto imajo v hlevu nova, kvalitetna žrebeta, ki običajno v jeseni iščejo nove domove. Poleg reje konj imajo registrirano ekološko kmetijo. Konji so od meseca marca do prvega snega na zunanjih pašnikih.

Morning ray QH

Telefon: +386 30 696 459

E-mail: morningray.qh@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj

Opis:

Ranč Morning ray QH se ukvarja z vzrejo žrebet pasme ameriški quarter horse (AQH), popularnih ameriških reining linij. Naš cilj je vzrediti kvalitetna žrebeta vrhunskih rodovnikov, ki bi izstopala tako vizualno kot tudi glede tekmovalnega potenciala. Na konje ne gledamo skozi številke in se trudimo, da jim zagotovimo najboljšo oskrbo. Na lepih zelenih pašnikih lahko žrebeta večji del leta brezskrbno tekajo naokoli in se učijo socialnega življenja v čredi. Velik poudarek dajemo izbiri plemenskih kobil, pri katerih so zelo zaželeni predhodni uspehi na tekmovanjih in morebitni uspehi potomstva. V svojem hlevu imamo že številne plemenske kobile, ki imajo za seboj pestro tekmovalno kariero. Ponašamo se tudi z lastnim žrebcem izjemnih staršev, ki se je izkazal na tekmovanjih v reiningu tako v ZDA, kot v Evropi. V prihodnosti načrtujemo tesnejše sodelovanje z nekaterimi trenerji, da bi tako izboljšali naše delo in povečali uspešnost naših žrebet.

Srečna kmetija Lucky Ranch

Telefon: 00 386 41 209 394

E-mail: uros.lipanje@gmail.com

Pasme: Ameriški quarter konj, Ameriški paint konj

Opis:

Z navdušenjem nad konji smo pričeli s čisto rejo quarter horse in paint horse konj. Ker nas navdušuje narava in sožitje s konjem želimo svojo dejavnost nadaljevati s ciljem navduševanja tudi prihajajočih generacij, ki so naše upanje. Nahajamo se v osrčju krajinskega parka Pivških presihajočih jezer kar nudi čudovite možnosti ježe v naravi. V oskrbo sprejmemo konje z možnostjo uporabe boksa ali "lauf štale". Na kmetiji nudimo tudi možnost izposoje prostora za piknike, obletnice, rojstnodnevne zabave, poroke, .... Kot ekološka kmetija se ukvarjamo tudi z rejo burskih koz in texel ovc. Dobrodošli na Srečni kmetiji!

Mitja Horvat

Telefon: + 386 30 348 625

E-mail: Akademijanarave@gmail.com

Pasme: Appaloosa konj

Opis:

Na našem ranču se ukvarjamo z naravnim konjeništvom, naši konji so lepo vzgojeni in z veseljem sodelujejo pri vsem, kar z njimi počnemo. Občasno nam konji pomagajo tudi pri delu na zemlji in v gozdu, branajo, vlečejo hlodovino in vozijo voz. Izvajamo šolo naravnega jahanja, ujahovanje konj (in lastnika), korekcijo problematičnih konj (in ljudi), predvsem pa vodimo ture terenskega jahanja po bližnji in daljni okolici. Nudimo tudi nastanitev konj v naši čredi z odprtim hlevom za konje (in lastnike) ki se s čredo ujamejo. Na voljo za pripust imamo licenciranega žrebca Bright moonlight bar, sina MA Thunderstorm, vsako leto pa imamo na prodaj tudi njegove potomce. Lokacija v osrčju Krasa, bližina morja in bližnjih hribovij nam nudijo izvrstne terene za navdihujoče skupne ježe. V ta namen nudimo tudi jahalni »retreat«, kjer gostje spijo v jurti ali tipiju, njihovi konji pa so nastanjeni na pašniku z odprtim hlevom tik ob njih. Tako kot so nekoč živeli nomadi, ki so se premikali s svojimi čredami…