Licenciranje žrebcev za pripustno sezono 2021

DPO-Klinika za zdravstveno varstvo in rejo konj in PRO za posamezne pasme konj obveščajo, da bo redno in naknadno licenciranje žrebcev za plemenilno sezono 2021 potekalo 9. in 10. februarja 2021, na Veterinarski fakulteti, Cesta v Mestni Log 47, 1000 Ljubljana.

Redno licenciranje žrebcev za plemenilno sezono 2021 bo izvedeno za pasme: slovenski toplokrvni konj, kasaški konj, angleški polnokrvni konj, arabski polnokrvni konj, arabski konj, islandski konj in šetlandski poni.

Po dogovoru s Priznanimi rejskimi organizacijami bo naknadno licenciranje žrebcev za plemenilno sezono 2021 izvedeno za: slovensko hladnokrvno pasmo, posavsko pasmo, haflinško pasmo konj, quarter horse, appaloosa in paint horse.

Licenciranje je organizirano za žrebce slovenske hladnokrvne pasme, posavske pasme in haflinške pasme, ki so bili prvič licencirani za plemenilno sezono 2018 in na redno letno licenciranje v februarju 2020 niso bili privedeni ter vse, ki kot plemenjaki še niso priznani in bi si licenco želeli pridobiti. Licenciranje je organizirano tudi za vse žrebce pasme slovenske toplokrvne, kasaške, islandske in arabske konje, ki si v skladu z rejskim programom želijo podaljšati licenco.

Razpored pregleda in odbire žrebcev bo potekal po naslednjem razporedu:

V torek 9. februarja 2021:

V sredo 10. februarja 2021:

Za licenciranja izven razpisanih rokov, stroške licenciranja nosijo lastniki privedenih žrebcev.

Žrebci, privedeni na pregled morajo imeti veljaven Identifikacijski dokument z urejenim lastništvom ter vpisanimi predpisanimi preiskavami na infekciozno anemijo kopitarjev (IAK) in virusni arteritis (KAK).

Pri žrebcih, ki jih bo na pregledu in odbiri komisija potrdila, bo potrebno opraviti še preiskavo na CEM.

Vsem žrebcem, ki bodo kot plemenjaki priznani prvič, bo potrebno opraviti tudi androloški pregled semena v skladu s Pravilnikom o razmnoževanju domačih živali.

Zaradi lažje organizacije dela v povezavi s Covid-19, prosimo vse lastnike kateri želijo licencirati žrebce, da oddajo prijavo do 1. 2. 2021 na naslov: darko.platovnjak@vf.uni-lj.si

Na podlagi prijav boste obveščeni o točni uri prihoda. V primeru zaostritve razmer, se bo prilagajalo in vas sproti obveščalo.

Za vse dodatne informacije pokličite na DPO VF-Klinika za zdravstveno varstvo in rejo konj, telefon 01 47 79 385.