Klinika pod vodstvom AQHA profesionalnih konjarjev

Med 12. In 14.julijem 2019 pod okriljem AQHA prihajata v Slovenijo izjemno uspešna ameriška Proffessional Horsemana- trenerja, tekmovalca in lastnika trening centra Amanda Gately in Ryan Cottingim.

Klinika bo tokrat organizirana na čudovitem ranču Marina v Kočevski Reki, kjer imamo rezervirane tudi že prenočitvene kapacitete (za konje in jahače:)).   


Klinika je organizirana in sofinancirana v okviru AQHA programa Educational Marketplace, zato vas vabimo, da izkoristite to izjemno ugodno priložnost za aktivno udeležbo na resnično kvalitetnem profesionalnem dogodku! Pogoj za udeležbo je članstvo v AQHA, članstvo v SIQHA ni pogoj.


Trenerja se bosta na podlagi številnih dolgoletnih izkušenj prilagodila udeležencem, tako da nikakor ne smete imeti pomisleka “ali znam dovolj za udeležbo na kliniki?!” Lahko pa vam zagotovimo, da bo po tej kliniki nivo vašega znanja višji, prav tako razumevanje konjske nravi, tehnike manevrov ter značilnosti posameznih disciplin.

Več informacij  si priberite v priloženi prijavnici:

Prijavnica na kliniko (DOCX,103K)

Ob prijavi izpolnjeno prijavnico pošljite na info@siqha.si in za dokončanje rezervacije mesta na kliniki izvedite nakazilo prijavnine na TRR. Pohitite s prijavami, število mest je omejeno!!

Malo več podrobnosti o inštruktorjih:

Ryana smo spoznali že na lanskoletni kliniki, kjer sta nas več kot odlično izobraževala z Adamom Wainscottom in odločili smo se, da sodelovanje ohranjamo. Letos Ryan prihaja s svojo partnerko Amando Gately. Skupaj imata ranč Ryan Cottingim Show Horses v Spring Hill, Tennessee, kjer sta razvila zelo uspešne izobraževalne programe za western ter angleški način jahanja, ukvarjata pa se tako s treningom konj, kot jahačev.


Amanda Gately je odraščala v konjeniški družini na zahodni obali, saj sta bila oba njena starša trenerja konj. Že kot mlada je Amanda začela hoditi po stopinjah svojih staršev in slediti svojim sanjam, da bi postala odlična v sedlu in kot trenerka konj. Izkušnje je pridobivala, ko se je preselila v Teksas in delala kot pomočnica trenerja pri Robin Frid Show Horses. Pri Robin Frid je dobila priložnost prikazati svoje znanje na “All American Quarter Horse Congress” ter svetovnem prvenstvu. Tekmovala je v disciplinah Hunter under saddle in Trailu. Po šestih letih se je Amanda preselila v Tennessee, kjer je solastnica Ryan Cottingim Show Horses. V zadnjih petih letih je bila nagrajena s številnimi priznanji, vključno z AQHA, NSBA, in zmagami kongresa ter osvojila naslove prvakinje v različnih kategorijah. Amanda izvaja večdnevne klinike tako v Združenih državah kot drugod po svetu.

Ryan Cottingim je profesionalni AQHA trener, ki je že 26 let obkrožen s quarter konji. Pravi, da jih ima v krvi že od rojstva. Odraščal je na kmetiji v JZ Ohiu in že kot otrok sodeloval pri vseh družinskih aktivnostih, povezanih s konji. Študiral je na Univerzi Findlay kjer je diplomiral iz programa western jahanja in konjeniškega managementa. Njegovi učitelji so bili Clark Bradley, Dan Husk, Steve Brown in Cindy Morehead. Po študiju je ostal na fakulteti še dve leti kot inštruktor nato pa se je preselil za pet let v Ohio, kjer je imel šolo jahanja. Sledilo je 8-letno delo pri Tommy Sheets Show Horses kjer je imel priložnost jahati na “All American Quarter Horse Congress” ter AQHA svetovnih prvenstvih ter mnogih drugih dogodkih. Je tudi član AQHA Wrangler Teama.
Ryan in Amanda se dopolnjujeta se tako pri slogih, kot disciplinah. Ryan je specializiran za Trail, Western riding in Showmanship, Amanda za Hunter under saddle, Equitation ter Horsemanship.