Dan ameriškega quarter konja in rejska razstava 2022

V soboto, 15. in nedeljo, 16. 10. 2022  vabi Slovensko združenje quarter konja vse člane in ostale lastnike ameriških pasem konj na Dan ameriškega quarter konja z rejsko razstavo pasem ameriški quarter konj, ameriški paint konj in appaloosa konj.

 


Pričetek dogodka bo v soboto 15. 10. 2022, ob 9.00 na Gradu Prestranek.

Z nami bosta dve sodnici iz DQHA- Nemčija, ter ga. Karolina Jamnik s Klinike za zdravstveno varstvo in rejo konj. Konji bodo ocenjeni po linearnem sistemu ocenjevanja. V sodelovanju z Inštitutom za rejo in zdravstveno varstvo kopitarjev bo potekalo tudi čipiranje konj in licenciranje žrebcev. Prevajanje na dogodku bo zagotovljeno.

Ocenjevanje konj bo potekalo v kategorijah:

Urnik dogodka in katalog konj bosta objavljena v tednu pred razstavo.

 

Na dogodku bomo v sodelovanju z VF Ljubljana- Inštitutom za rejo in zdravstveno varstvo kopitarjev izvajali čipiranje konj in licenciranje žrebcev. Prosimo, da v elektronski prijavi označite, če želite na Prestranku tudi licenciranje ali čipiranje!

V primeru, da se boste odločili za čipiranje konja na Prestranku, morate vlogo za čipiranje obvezno poslati vnaprej na VF Ljubljana- Inštitut za rejo in zdravstveno varstvo kopitarjev, s pripisom- KONJ BO ČIPIRAN NA PRESTRANKU.

Ponovno naj poudarimo, da je telesna ocena žrebca obvezen sestavni del licenciranja. Žrebci, ki so bili letos licencirani in telesne ocene še nimajo, so jo zavezani pridobiti na rejskem ocenjevanju.

Prav tako bo obvezna pridobitev ocene za vse kobile, s katerimi bi želeli sodelovati v programu QSP in še niso bile ocenjene.

Nagrade

Poleg pridobitve telesne ocene konja in spremljanja zanimivih predavanj, se boste lastniki skupaj z vašimi kopitarji potegovali za nekaj nagrad in sicer:

Najboljši bodo prejeli tudi pokale, ki pa bodo kot običajno podeljeni na rednem letnem občnem zboru SIQHA v začetku prihodnjega leta:


Pogoji za sodelovanje na rejski razstavi so:

Plačilo stroškov na kraju samem (vključuje tudi ceno boksa):

** v primeru, ko je kobila z žrebetom v enem boksu, ocenjena pa bosta oba: 30€ +10€ (60+20€ za nečlane)

 

Vljudno prosimo, da se držite zadnjega roka za oddajo prijav, ki je 5. 10. 2022. Pozne prijave so možne najkasneje do 13. 10. 2022, vendar je v tem primeru strošek prijave 50% večji. Pri poznih prijavah ne zagotavljamo objave v katalogu.

Kasnejših prijav zaradi organizacije urnika in katalogov NE BOMO SPREJEMALI!

Elektronska prijavnica

Poleg izpolnjene elektronske prijave, prosimo da obvezno pošljete tudi kopijo/scan rodovnika prijavljenega konja (ali mame v primeru žrebeta ki še nima rodovnika) na info@siqha.si.Vse dodatne informacije lahko dobite pri članih odbora za rejo in sicer:
Tadej Klaužar 031 537 145, Boštjan Urbančič 040 608 969, Tomaž Volk 041 537 809, Janez Kastelic 041 513 829, Andrej Zrimšek 041 570 952

Pravilnik si lahko preberete na povezavi.