Dan ameriškega quarter konja in rejska razstava na gradu Prestranek, 24. in 25. 10. 2020

V soboto in nedeljo, 24. in 25. 10. 2020 vabi Slovensko združenje quarter konja na Dan ameriškega quarter konja z rejsko razstavo pasem ameriški quarter konj, ameriški paint konj in appaloosa konj.


Pričetek dogodka bo v soboto, 24. 10. 2020, ob 9.00, na Gradu Prestranek.

Z nami bosta sodnici ga. Marisa Schmidt (DQHA) in ga. Karolina Jamnik s Klinike za zdravstveno varstvo in rejo konj.

V primeru poslabšanja epidemiološke slike in morebitnih omejitev pri potovanjih obstaja možnost za spremembe ali odpoved dogodka. O tem vas bomo pravočasno obvestili. Hvala za razumevanje.

Zaradi skrbi za zdravje vseh udeleženih in spoštovanja zaščitnih ukrepov proti COVID-19 letos ne bomo organizirali predavanj, morebitna vprašanja, dileme in izzive pa nam lahko vnaprej sporočite na info@siqha.si in poskrbeli bomo, da si bo član strokovnega sveta za rejo vzel na dogodku čas za vas.

Konji bodo ocenjeni po linearnem sistemu ocenjevanja. Prevajanje na dogodku je zagotovljeno.


Ocenjevanje konj bo potekalo v kategoriji:

Na dogodku bomo v sodelovanju z VF Ljubljana- Inštitut za rejo in zdravstveno varstvo kopitarjev izvajali čipiranje konj in licenciranje žrebcev. Prosimo, da v elektronski prijavi označite, če želite Prestranku tudi licenciranje ali čipiranje!

V primeru, da se boste odločili za čipiranje konja na Prestranku, morate vlogo za čipiranje obvezno poslati vnaprej na VF Ljubljana- Inštitut za rejo in zdravstveno varstvo kopitarjev, s pripisom- KONJ BO ČIPIRAN NA PRESTRANKU.

Ponovno naj poudarimo, da je telesna ocena žrebca obvezen sestavni del licenciranja. Žrebci, ki so bili letos licencirani in telesne ocene še nimajo, so jo zavezani pridobiti na rejskem ocenjevanju.

 

Nagrade

Poleg pridobitve telesne ocene konja se boste lastniki skupaj z vašimi kopitarji potegovali za nekaj nagrad, in sicer:

Najboljši bodo prejeli tudi pokale, ki bodo kot običajno podeljeni na rednem letnem občnem zboru SIQHA v začetku prihodnjega leta.

Pogoji za sodelovanje na rejski razstavi so:

Plačilo stroškov na kraju samem (vključno s ceno boksa):

** v primeru, ko je kobila z žrebetom v enem boksu, ocenjena pa bosta oba: 30 € + 10 € (60 + 20 € za nečlane)

Vljudno prosimo, da se držite zadnjega roka za oddajo prijav, ki je 10. 10. 2020. Pozne prijave so možne najkasneje do 15. 10., vendar je v tem primeru strošek prijave 50% višji. Pri poznih prijavah ne zagotavljamo objave v katalogu.

Kasnejših prijav zaradi organizacije urnika in kataloga NE BOMO SPREJEMALI!

 

Elektronska prijavnica

Poleg izpolnjevanja elektronskih prijav prosimo, da obvezno pošljete tudi kopijo / scan rodovnika prijavljenega konja (ali mame v primeru žrebeta, ki nima rodovnika) na info@siqha.si.


Vse dodatne informacije lahko dobite pri članih odbora za rejo in sicer:
Tadej Klaužar 031 537 145, Boštjan Urbančič 040 608 969, Tomaž Volk 041 537 809, Janez Kastelic 041 513 829

Pravilnik si lahko preberete na spodnji povezavi:
Pravilnik za izvedbo ocenjevanj (PDF, 173.000)