ŽIVI ZAZNAMKI

SIQHA

Slovensko združenje quarter konja

Spoštovani člani!

Letošnje leto se izteka in ponosno zaključujemo leto s pogledom na vse  izpeljane dogodke, ki smo jih organizirali s področja reje, tekmovanj in izobraževanj. 

Zahvaljujem se vsem soorganizatorjem tekem in vsem članom in prostovoljcem, ki nam pomagate pri delovanju združenja in realizaciji zastavljenih ciljev. Med letošnjimi gre vsekakor izpostaviti s strani Konjeniške zveze Slovenije potrjena prva inštruktorja vestern jahanja v Sloveniji – čestitke Jure Ponikvar in Aljaž Urbiha.

Tudi na področju reje smo napredovali – na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo oddali vlogi za priznanje še dveh ameriških vestern pasem – ameriškega paint konja in appaloose.

Število štartov na tekmah se je povečalo, dobili smo nove tekmovalce in zaključili sezono z dvodnevno tekmo, ki se je izkazala za enkraten zaključek sezone – vikend je popestrilo večerno druženje in nepozabno freestyle jahanje v maskah.

V prihajajočem letu želim vam in vašim najbližjim vse dobro. Naj veliko vaše ljubezni in razumevanja prejmejo tudi vaši konjički – z njimi nam je vedno lepše.

 SREČNO 2018!

Predsednik SIQHA

Zdenko Zobavnik